Apple intervine în dezbaterea „ar trebui să-mi pun iPhone-ul în orez?”, iar răspunsul nu i-a mulţumit pe toţi utilizatorii, dând naştere la controverse şi conspiraţii.

Se întâmplă chiar şi celor mai grijulii dintre noi. Stai liniştit într-o zi ca oricare alta, uitându-te nevinovat la telefonul tău, când dispozitivul îți scapă din mână și ajunge direct în vasul de toaletă.

Înainte de a apuca să termini de spus: „Telefonul meu este ud”, un prieten, un verişor îndepărtat cu care nu ai mai vorbit din clasa a patra sau Mirel din Turnu Măgurele, vă va spune că ar trebui să îl bagaţi imediat în orez. Iar dacă nu este nimeni în preajmă care să vă dea acest sfat preţios, internetul vă va spune același lucru. Potrivit „hack-ului”, introducerea unui telefon sau dispozitiv ud în orez uscat și nefiert va elimina umezeala, permițându-vă să porniți din nou dispozitivul în siguranță.

ar trebui să-mi pun iPhone-ul în orez
„Ar trebui să-mi pun iPhone-ul în orez dacă se udă?” – o întrebare care îi frământă de multă vreme pe utilizatori

Ar trebui să-mi pun iPhone-ul în orez? Apple lămureşte situaţia

Apple a intervenit în cele din urmă în dezbatere prin actualizarea ghidurilor despre ce trebuie să faceți atunci când primiți o alertă care vă spune că telefonul este ud. Primul lor sfat este să scoateți telefonul din priză (asta, evident, dacă este conectat la priză) și să bateți ușor telefonul de mână, cu conectorul îndreptat în jos, pentru a elimina o parte din umezeală. După o jumătate de oră, vă sfătuiesc să încercați să îl încărcați din nou.

„Dacă vedeți din nou alerta, înseamnă că există încă lichid în conector sau sub pinii cablului. Lasă iPhone-ul într-o zonă uscată, cu un anumit flux de aer, timp de până la o zi. Puteți încerca din nou să încărcați sau să conectați un accesoriu pe parcursul acestei perioade. Ar putea dura până la 24 de ore pentru a se usca complet.”, scrie Apple.[sursa]

• CITEŞTE ŞI:  Acest meteorit antic este o capsulă a timpului, ce conţine informaţi de la nașterea sistemului nostru solar

Mai important, în secțiunea „lucruri pe care nu trebuie să le faci”, cei de la Apple sfătuiesc să nu folosești surse de căldură externe, tampoane și prosoape de hârtie. De asemenea, compania trebuie să fie conștientă de sfatul cu băgatul Iphone-ului în orez, fiind singurul aliment care a intrat pe listă.

„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez. Dacă faceți acest lucru ați putea permite ca particule mici de orez să vă deterioreze iPhone-ul.”, a adăugat Apple.

Unii cred că este o conspiraţie, dar treaba a fost testată

După cum era de aşteptat, au apărut reacţii din partea utilizatorilor, care spuneau că sfaturile Apple sunt de fapt menite să-i facă pe oameni să nu utilizeze calităţile excepţionale ale orezului şi să scoată astfel apa din dispozitive, pentru ca acestea să se strice şi să cumpere astfel altele noi.

Așadar, este aceasta doar o mare stratagemă corporatistă pentru a păstra apa din vasul toaletă în interiorul telefonului tău, obligându-te să cumperi un nou telefon? Nu.

În timp ce hack-ul nu a fost testat riguros, ideea există încă din anii 1940, în acele vremuri pentru a menține uscat un film expus. Chiar și atunci s-a observat că siliciul este mai eficient pentru a absorbi umiditatea. Într-un test semi-științific efectuat în anul 2014, Gazelle a pus orezul față în față cu cușcușul, fulgii de ovăz, gelul de siliciu și nisipul pentru pisici, constatând aceleași rezultate.[sursa]

Potrivit unui articol postat la vremea respectivă, au ajuns la concluzia că orezul nefiert a fost cea mai proastă dintre toate opțiunile testate, absorbind cea mai mică cantitate de apă în 24 de ore.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Pentagonul susţine că omenirea nu a interacţionat cu extratereştrii. Ce erau de fapt OZN-urile semnalate des în anii '60

Însă un burete lăsat în aer liber a depășit toți agenții de uscare, ceea ce i-a determinat pe cei care au desfăşurat experimentul să concluzioneze că probabil ar fi mai bine să vă lăsați pur şi simplu telefonul pe un raft să se usuce şi apoi să-l deschideţi.

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.