Musca. O cunoaştem cu toţii. Ne intră în casă nepoftită şi, de cele mai multe ori, poate fi extrem de enervantă. Dar cât timp trăieşte o muscă?
Musca de casă, cea care ne bâzâie de cele mai multe ori, este una dintre cele mai răspândite specii de muscă. Alături de musca de fructe, reprezintă un total de 91% din totalul muștelor care intră în casele oamenilor.
De asemenea, musca de casă este una dintre cele mai răspândite insecte pe glob, fiind găsită în aproape toate zonele. Musca este considerată parazit, deoarece poate transmite o multitudine de boli.
Cât timp trăieşte o muscă
O muscă trăieşte între 28-30 de zile.
Cat traieste o musca?
Viaţa unei muşte
Musca face parte din familia Muscidae, subordinul Cyclorrhapha, ordinul Diptera.
Lăsată într-un mediu cu o temperatură caldă, musca se numără printre cele mai longevive insecte.
Musca are patru faze ale vieţii:
- ou;
- larvă;
- pupă;
- muscă.
După cum am precizat anteruir, o muscă trăieşte 28-30 de zile. Această perioadă se calculează din momentul în care musca a atins vârsta adultă. În acest timp, femelele depun în jur de 6 rânduri de ouă.
Deşi sunt mai active în timpul verii, muştele se reproduc pe toată durata anului.
O muscă de fructe are o speranţă de viaţă mai mare. Aceasta poate trăi circa 40-50 de zile.
Sunt dăunătoare muştele?
Pe lângă faptul că pot fi extrem de enervante, muştele pot fi dăunătoare. Întrucât pot proveni din medii insalubre, muştele ar putea răspândi boli.
Muştele de fructe contribuie la stricarea mâncării.
Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante:
nice post.