Auzind despre un savant care şi-a injectat o bacterie veche de câteva milioane de ani pentru găsirea vieţii veşnice, ne gândim că trebuie numaidecât să fie scenariul unui film SF.
Doar că întâmplarea chiar a avut loc în realitate, iar protagonistul consideră că aceste organisme antice pot contribui la găsirea unui leac pentru nemurire.
Cercetătorii ruşi de la Universitatea de Stat din Moscova au descoperit o bacterie care a supravieţuit 3,5 milioane de ani în permafrostul din Siberia. Bacteria, consideră ei, ar putea fi cheia longevităţii oamenilor.
Savanţii au secvenţiat ADN-ul acestei bacterii imune, numită Bacillus F.[detalii] A fost testată pe şoareci, celule sangvine umane şi musculiţe de oţet şi cereale, unde au fost obţinute rezultate pozitive.
Anatoli Brouchkov este decanul Departamentului de Geocryologie, o ştiinţă care se ocupă cu studiul regiunilor glaciare, periglaciare şi permafrosturilor.
Savantul şi-a injectat o bacterie veche de 3,5 milioane de ani
Dornic să afle secretul nemuririi, savantul rus a decis să-şi injecteze în organism bacteria.[sursa] Evident, nu a avut nicio aprobare şi nu a făcut acest lucru în cadrul unui experiment ştiinţific organizat. Cercetătorul rus a fost convins că s-a aflat în afara oricărui pericol deoarece bacteria se găseşte de fapt în apa din regiune. Oamenii din zona respectivă consumă apa de ani de zile.
„Ei chiar par să trăiască mai mult decât alte populaţii. De aceea cred că nu este niciun pericol pentru mine.”, a declarat Anatoli Brouchkov.
Deşi acesta nu este tocmai un experiment ştiinţific adecvat, Anatoli Brouchkov a afirmat că bacteria pare să fi avut un efect benefic asupra lui.
„Am început să lucrez mai mult şi nu am făcut nici gripă în ultimii doi ani. După experimentele de succes pe şoareci, m-am gândit că ar fi interesant să încerc cultura bacteriană inactivă.”, a mai afirmat omul de ştiinţă.
„Trebuie să lucrăm cu aceste bacterii care previn îmbătrânirea. Cred că această ştiinţă ar trebui să se dezvolte. Ce ţine acest mecanism în viaţă şi cum îl putem folosi pentru propriile noastre avantaje?”, se întreabă Anatoli Brouchkov.
Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante: