Un grup de tineri naturalişti din Marea Britanie, au pus în aplicare un experiment cu porumb, al cărui rezultat este cel puţin interesant.
Tinerii au vrut să vadă dacă veveriţele pot identifica mâncarea modificată genetic.
Astfel, pentru realizarea acestui experiment cu porumb, au folosit doi ştiuleţi: unul natural şi celălalt modificat genetic.
Deşi este clară diferenţa de calitate dintre produsele naturale şi cele modificate genetic, această procedură încă nu a fost interzisă.
Prin modificarea genetică a organismelor (în engleză prescurtat GMO) se transferă gene de la alte specii (plante, animale, bacterii, virusuri sau chiar gene umane), pentru a-i conferi anumite proprietăți noi produsului cultivat.
Poţi observa uşor, de pe drum, astfel de tratamente aplicate culturilor, acestea fiind marcate cu panouri personalizate.
Experiment cu porumb
Tinerii despre care pomeneam au construit un suport din lemn pe care l-au atașat unui trunchi de copac, într-o zonă populată cu veveriţe.
Cei doi știuleți au fost fixați de suportul din lemn prin tije metalice, înfipte în trunchiul lor, pe verticală, pentru a le asigura stabilitatea.
După care a urmat aşteptarea.
Rezultatul vorbeşte de la sine.
Nu.
Veveriţele nu ştiu să citească şi nu acesta este motivul pentru care au ales ştiuletele de porumb organic.
Lăsând gluma la o parte, constatăm că veveriţele puteau consuma grăunţele ambilor ştiuleţi, dar nu au făcut-o.
Au ales ştiuletele organic, în detrimentul celui modificat genetic.
De ce au acţionat astfel?
Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante: