O turistă care a rămas blocată timp de 4 zile în adâncul unui vulcan activ din Indonezia, a decedat înainte ca echipele de salvare să poată ajunge la ea, a confirmat familia acesteia, punând capăt unei operațiuni de salvare urmărite cu sufletul la gură.

Juliana Marins, în vârstă de 26 de ani, a căzut de pe o stâncă în zorii zilei de sâmbătă, 21 iunie 2025, în apropierea zonei Cemara Nunggal, în timp ce încerca să atingă vârful Muntelui Rinjani. Vulcanul, a cărui ultimă erupție a avut loc în anul 2016, este o destinație populară, dar periculoasă, pentru drumeți.

Conform relatărilor, Juliana Marins se afla într-o drumeție organizată, însoțită de un ghid. La un moment dat, ea i-ar fi cerut acestuia să facă o pauză, însă grupul și-ar fi continuat ascensiunea fără ea. Când ghidul s-a întors să o caute, a descoperit că tânăra căzuse de pe o stâncă.

Acum, după zile de incertitudine, s-a confirmat că drumeția a avut un final tragic.[sursa]

turista vulcan

Turista care a rămas blocată în interiorul vulcanului plânsă de o țară întreagă

Tereza Cristina, senator în Parlamentul Braziliei, a exprimat indignarea și durerea publică într-o postare pe Twitter: „Întreaga Brazilie a sperat și s-a rugat ca echipele de salvare să ajungă la timp pentru a o salva pe tânăra din Niterói, Juliana Marins. Din păcate, nu au reușit. Este foarte trist. Condoleanțe familiei și prietenilor ei.” Senatoarea a continuat, cerând o investigație oficială: „Fie ca guvernul brazilian, prin Ministerul de Externe, să ceară o anchetă a faptelor și pedepsirea celor responsabili din Indonezia. În practică, Juliana a fost abandonată de două ori: pe poteca periculoasă și după ce a căzut de pe stâncă.”

Familia Julianei a confirmat, de asemenea, decesul printr-o postare pe rețelele sociale. „Astăzi, echipa de salvare a reușit să ajungă la locul unde se afla Juliana Marins. Cu mare tristețe vă informăm că ea nu a supraviețuit. Rămânem foarte recunoscători pentru toate rugăciunile, mesajele de afecțiune și sprijin pe care le-am primit.”

Într-o declarație anterioară, Marianna, sora tinerei, a subliniat starea de confuzie a Julianei după ce a pierdut grupul din vedere. „Nu știa ce să facă. Când ghidul s-a întors, pentru că a văzut că întârzie prea mult, a descoperit că ea căzuse acolo”, a spus sora ei.

• CITEŞTE ŞI:  Cercetătorii au descoperit o societate neolitică necunoscută anterior

Alți drumeți care au parcurs același traseu au descris ascensiunea ca fiind extrem de dificilă. Un bărbat a relatat pentru postul de televiziune brazilian Globo: „Era foarte devreme, înainte de răsărit, în condiții de vizibilitate redusă, cu doar o lanternă pentru a lumina terenul, care era dificil și alunecos.”

Înainte de confirmarea decesului, reprezentanții Parcului Național Gunung Rinjani au declarat într-un comunicat că tânăra fusese localizată cu ajutorul unei drone, „blocată pe o stâncă la o adâncime de 500 de metri și aparent nemișcată”. Parcul a adăugat că o echipă de salvare a fost trimisă, dar operațiunea a întâmpinat obstacole majore. „După observare, înainte de a ajunge la victimă, au fost descoperite două stânci mari proeminente, ceea ce a făcut imposibilă instalarea ancorelor. Echipa a trebuit să urce din nou pentru a încerca să ajungă la victimă pe o altă rută.”

În cele din urmă, operațiunea de salvare a fost abandonată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, pecetluind soarta tragică a tinerei brazilience.

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante:

Publicitate