Un copil de zece ani care se juca pe malul unui râu din China a scos accidental la iveală un cuib cu ouă de dinozaur cu o vechime de 66 de milioane de ani. Acest oraş a devenit celebru pentru numărul fosilelor preistorice descoperite aici, în special ouă de dinozaur.

Descoperirea a fost făcută în orașul chinez Heyuan. Zhang Yanghze se juca pe malurile râului, sub supravegherea mamei sale, când a făcut descoperirea.

Băiatul încerca să găsească ceva cu care să spargă nuci. Zhang a fost întotdeauna fascinat de dinozauri, așa că aceasta a fost descoperirea vieții lui.[1 – Ancient Origins]

În timp ce săpa, băiatul a văzut o „piatră ciudată”.

Obiectul era parțial îngropat, iar copilul l-a scos din pământ cu mare grijă. La început, a crezut că piatra avea cercuri scrijelite pe suprafață.

ouă de dinozaur
Reprezentarea grafică a cuibului cu ouă de dinouzaur

Prima impresie a fost că era vorba de o bucată de ciment.

Însă, după ce s-a uitat cu mai multă atenție, și-a dat seama că era vorba de un obiect neobișnuit și a început să bănuiască faptul că era vorba de un ou de dinozaur, din cauza formei sale deosebite.

Băiatul a declarat pentru presa locală că „a învățat despre asta în cărți, la școală și la muzeu.”

Copilul a chemat-o pe mama sa ca să îl ajute să înțeleagă ce anume găsise și femeia a fost de acord că ar putea fi vorba de ouă de dinozaur.

Femeia a contactat imediat muzeul din localitate și a stat de pază pe loc până când la fața locului au sosit experții muzeului, care au și izolat situl.

• CITEŞTE ŞI:  Zeci de mii de oameni vor să bea un lichid dintr-un sarcofag descoperit în Egipt. Ce este substanţa

Locul în care au fost descoperite 11 ouă de dinozaur

Paleontologii au confirmat imediat că piatra ciudată era un ou fosilizat. În zilele următoare, au început să excaveze situl în care Zhang făcuse descoperirea.

Publicitate

În timpul săpăturilor, au găsit alte zece ouă de dinozaur identice cu cel descoperit de băiat.

Au stabilit că Zhang dăduse, într-adevăr, peste un cuib cu ouă de dinozaur, deoarece toate ouăle fuseseră scoase la iveală în aceeași zonă restrânsă.

Fosilele au aproximativ zece centimetri în diametru.

Experții au luat ouăle pentru a le examina în amănunt la Muzeul Dinozaurilor din Heyuan. Se estimează că ouăle au vechimea uimitoare de 66 de milioane de ani.

Huang Ding, fost director al Muzeului Heyuan, a declarat că „fosilele proveneau din perioada Cretacicului târziu”.

Aceasta este epoca imediat anterioară extincției dinozaurilor, eveniment care s-a petrecut cu aproximativ 65 de milioane de ani în urmă.

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.