Roger Federer nu este campion doar la tenis, ci şi în viaţa de zi cu zi.
Jucătorul elveţian de tenis a câştigat peste 100 de milioane de dolari doar din premiile primite în urma câştigării a sute de turnee, dintre care 20 de Mare Şlem.
Federer şi-a început activitatea filantropică în urmă cu peste 15 ani, iar de atunci viaţa multor copii s-a schimbat.
Roger Federer ajută milioane de copii
Fundaţia lui Federer a luat naştere în anul 2004.
Scopul fundaţiei a fost acela de a îmbunătăţi educaţia copiilor, în special în zonele unde accesul este extrem de limitat.
În ultimii 15 ani, Federer a deschis şcoli şi grădiniţe în toate colţurile lumii.
Spre exemplu, în Malawi, o ţară săracă din sudul Africii, tenismenul a construit peste 50 de şcoli şi grădiniţe.[The Mind Unleashed]
În timpul unei vizite în Malawi, Federer a zis: „Sunt foarte bucuros şi în acelaşi timp emoţionat să pot vedea o grădiniţă de o asemenea calitate aici. Este ceva extraordinar. Comunitatea este extrem de implicată în acest proiect, fiind dedicată pentru ajutarea copiilor. Este foarte important pentru viitorul lor.”
Pragul de 1 milion
În anul 2015, Fundaţia Roger Federer spera să hrănească şi să educe 1 milion de copii până în anul 2018.
Scopul părea destul de greu de atins, însă eforturile lui Federer şi ale fundaţiei sale s-au concretizat.
De atunci şi până în prezent, fundaţia lui Federer şi-a continuat activitatea, salvând milioane de copii condamnaţi la o viaţă dificilă.
Federer este cel mai titrat jucător din istoria tenisului, fiind primul în clasamentul ATP, timp de 310 săptămâni.
Vizita lui Roger Federer în Malawi
Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante:
Felicitari Federer! De admir din toata inima! Educatia este extreeeem de importanta, si mi-am dat seama tarziu. Abia dupa ce m-a convins prietena mea sa particip la un curs de formare in coaching! [editat] am ramas profund impresionata! Am aflat despre mine o multime de lucruri, cum felul in care gandesc nu ma ajuta deloc si ce pot face sa schimb asta, de atunci s-a aprins o mica flacara in mine, o dorinta de dezvoltare