Nu-ţi vor spune prea multe despre locul de muncă sau despre locul în care trăiesc
Îţi vor vorbi despre pasiunile lor, despre lucrurile pe care le fac, despre locurile pe care le-au vizitat sau şi-ar dori să le viziteze.
Trăiesc momentul.
Îţi pot oferi perspective pentru a încerca noi moduri de rezolvare a problemelor şi cu siguranţă îţi vor împărtăşi din experienţa lor, pentru a-ţi crea propriile experienţe.
De obicei oamenii fericiţi adoră călătoriile. Le face plăcere să întâlnească noi tipuri de oameni, să înţeleagă mentalităţi, să viziteze locuri şi să trăiască experienţe cât mai diverse.
Au propria filosofie şi propria religie după care îşi trăiesc viaţa
Nu, nu te îndemn să-ţi înfiinţezi un cult religios şi să începi să aduni adepţi. Nu doar pentru că nu vei reuşi, ci pentru că despre altceva este vorba aici. 🙂
Religia este bună. De fapt, majoritatea religiilor sunt bune. Ne învaţă lucruri simple, despre cum să fim buni şi să trăim vieţi decente, fără a face rău altora. Dar odată ce înţelegi asta, cu siguranţă nu mai ai nevoie de o carte care să-ţi spună cum să-ţi trăieşti viaţa.
Poţi trăi urmând orice filosofie, fără să-ţi pese dacă eşti privit într-un anume fel pentru că faci asta, atât timp cât tu eşti împăcat cu tine.
Oamenii fericiţi ştiu foarte bine să facă diferenţa dintre rău şi bun şi pot face alegerile corecte în orice situaţie.
Acceptă efemeritatea
Viaţa este efemeră. Oamenii fericiţi ştiu acest lucru. Ştiu că sunt simpli muritori, iar acest lucru le dă puterea necesară şi înţelepciunea de a trăi fiecare moment la adevărata valoare.
Fac lucrurile pe care aleg să le facă, alături de oamenii potriviţi.
Timpul este trecător şi nu poţi face nimic în privinţa asta. Poţi doar să te resemnezi şi să te bucuri de fiecare moment.
Oamenii fericiţi nu se tem de moarte. Nu se închid într-o peşteră doar pentru a fi în siguranţă şi a trăi cât mai mult. Acceptă inevitabilul şi fac tot posibilul să găsească sens şi plăcere.
Nu poţi controla moartea, dar cu siguranţă poţi controla modul în care îţi trăieşti viaţa.
Văd viaţa ca pe un joc, iar mintea lor e personajul principal
Bine, acum nu trebuie să faci toate nebuniile care-ţi trec prin cap de dragul de a te simţi bine. Căci s-ar putea să afli că mai există câteva reguli pe care şi cei mai fericiţi dintre oameni sunt nevoiţi să le respecte.
Revenind la joacă, oamenii fericiţi nu cred că realitatea este aceea pe care o vedem cu toţii în ziare şi la TV. În realitatea lor, ei sunt personajele principale. Şi văd viaţa astfel nu pentru că sunt nebuni, ci pentru că au capacitatea de a înţelege că oricine poate face asta.
Trăiesc momentul, dar visează la viitor
Deşi am zis că oamenii fericiţi se bucură de moment, nu înseamnă că nu au vise, speranţe şi ţeluri.
Fiecare avem nevoi şi aspiraţii, dar nu trebuie să ne lăsăm prinşi în mirajul lor. Nu trebuie să fim dezamăgiţi dacă nu reuşim ceva pe moment şi nici nu trebuie să fim obsedaţi de ţeluri imposibil de atins. Oamenii fericiţi au o doză de realism care îi aduce cu picioarele pe pământ atunci când au nevoie.
Nu trebuie să pierzi prea mult timp visând la cai verzi pe pereţi, pentru că vei rata ceea ce contează cel mai mult în viaţa unui om: prezentul.
Prezentul şi viitorul apropiat sunt singurele momente care contează de fapt. Celelalte sunt iluzii.
Nu se ostenesc prea tare încercând să-i schimbe pe ceilalţi. Dar învaţă să-i accepte aşa cum sunt, în cel mai bun mod posibil
Dacă pui prea mult suflet încercând să-i schimbi pe ceilalţi şi continui să faci acest lucru, deşi vezi că nu ai rezultate, e doar risipă de energie.
Oamenii se schimbă. Dar numai dacă sunt conştienţi că trebuie să facă aceste schimbări şi sunt întru totul de acord cu ele. Trebuie să decidă singuri când e momentul să facă schimbarea şi lucrul acesta are loc în timp.
Dacă forţezi pe cineva să se schimbe, pun pariu că în scurt timp vei observa contrariul. Aşa că, de ce să pierzi timp şi energie, când poţi face ceva mai inteligent?
Dacă într-adevăr persoana pe care vrei să o schimbi este importantă pentru tine şi îţi doreşti să o ajuţi, învaţă să o accepţi aşa cum este şi să-i demonstrezi prin alte metode de ce ar trebui să facă acele schimbări. Dacă nu poţi schimba pe cineva, cu siguranţă îl poţi îndruma să înţeleagă anumite aspecte.
Exact cum vei face tu după ce ai citit aceste idei.
Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante: