Ştim că poluarea reprezintă o problemă importantă în multe dintre oraşele aglomerate ale lumii. Din acest punct de vedere, putem spune că suntem feriţi că am rămas oareum în urmă cu dezvoltarea, România fiind una dintre ţările cu cel mai scăzut grad al poluării.

Cu toate acestea, pădurile României par să fie o adevărată comoară, şi nu doar pentru noi, care avem parte de un aer curat, ci mai degrabă pentru alţii, care le defrişează cu nesimţire şi fac găleţi de bani pe secundă de pe urma lor.

Ca de obicei, nu profităm în niciun fel de acest dar al naturii, iar acest lucru va fi constatat de generaţiile viitoare, care vor mulţumi din suflet acestei generaţii care se uită impasibilă cum pădurile dispar pe zi ce trece.

Vorbeam de oraşele poluate. Emisiile maşinilor, ale fabricilor, aglomeraţia şi alţi factori, au dus la un nivel incredibil de ridicat al poluării în multe dintre metropolele lumii. Unul dintre cele mai poluate oraşe ale lumii este Beijing, capitala Chinei.

Cu toate că este un oraş foarte aglomerat, găzduind circa 20 de milioane de locuitori, chinezii par să se descurce cu acest aspect. Traficul în oraș este acceptabil, fiind fluidizat de cele șase cercuri rutiere concentrice, două dintre ele fiind autostrăzi suspendate.

La ușurarea traficului mai contribuie și cele patru magistrale de metrou și de tramvai suspendat. Dar asta nu schimbă ecuaţia poluării.

Pădurile verticale – soluţia împotriva poluării

Una dintre principalele probleme este poluarea. Din acest motiv, trebuie găsite soluţii. Iar chinezii au conştientizat acest lucru.

• CITEŞTE ŞI:  Roland Garros, erou în Primul Război Mondial. De ce astăzi turneul de tenis îi poartă numele?

De aceea, în oraşul Nanjing urmează să apară aşa-zisele păduri verticale, care vor reduce poluarea. Orașul Nanjing este capitala Provinciei Jiangsu, fiind localizat pe malul de sud-est al râului Yangtze și la 300 de km depărtare de vărsarea acestui râu în Marea Chinei de Est.

Are circa 10 milioane de locuitori, iar poluarea reprezintă şi aici o problemă.

Aceste păduri verticale sunt de fapt nişte blocuri înalte de aproximativ 200m, care sunt acoperite aproape în totalitate cu plante şi copaci.

Proiectul include un al doilea turn, ridicat lângă cel principal, ceva mai mic, de circa 100m. În total, două astfel de turnuri găzduiesc aproximativ 1000 de copaci şi în jur de 2500 de specii de plante.

Publicitate

Arhitectul italian Stefano Boeri a proiectat aceste turnuri, care vor fi gata în anul 2018. Italianul nu este la primul astfel de proiect.

Două astfel de turnuri au fost deja construite în Milano, Italia, iar altele sunt pe cale să fie ridicate în Laussane, Elveţia.

[quads id=4]

Iată cum arată proiectul cu pădurile verticale

padure
padure
padure

[quads id=5]

padure
padure

Acestea sunt turnurile din Milano, Italia, denumite Bosco Verticale

Aşadar, există soluţii ingenioase la problemele produse de poluare.

Este nevoie de investiţii inteligente şi proiecte din partea autorităţilor.

padure
paduri verticale milano

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.