Islandezul Brynjar Karl Birgisson a construit cea mai mare copie a Titanicului, din piese Lego.

Adolescentul are 15 ani și suferă de autism.

Autismul este o tulburare de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Simptome obișnuite ale autismului includ acțiuni repetitive, contact și comunicare limitată cu alte persoane și interese foarte restrânse.

Cauzele specifice sunt încă necunoscute. Răspândirea bolii este cam de 6 la 1000 de persoane, și este de trei sau patru ori mai des întâlnită la băieți decât la fete.[1]

cea mai mare copie a Titanicului

Cea mai mare copie a Titanicului

Modelul Titanicului va fi expus pentru prima dată într-un muzeu din America.

Pentru realizarea proiectului său, de 8 metri, adolescentul a folosit iniţial 56.000 de cărămizi de Lego. După ce partea din faţă s-a spart, a trebuit să mai cumpere şi, în final, s-a ajuns la aproximativ 65.000 de piese.

Compania „Lego” a subvenţionat parţial construcţia, oferindu-i o reducere lui Brynjar. În plus, pentru a-şi consolida opera, tânărul constructor a folosit 120 de tuburi de lipici.

Replica celebrului Titanic a mai fost până acum expusă în Islanda, Suedia, Norvegia şi Germania. De asemenea, va ajunge la Muzeul Titanic din Tennessee.

Brynjar spune că experienţa construirii navei l-a ajutat să lupte împotriva autismului de care suferă.

„Deşi sunt în continuare autist şi voi fi mereu, m-am antrenat pentru a fi «cât mai normal posibil»”, a spus băiatul într-un interviu.

„Eram total incapabil să comunic, atunci când am început proiectul, iar acum stau pe scenă şi dau interviuri. Mi-a dat încredere. Când am început procesul de construcţie, aveam o persoană care mă ajuta la şcoală la fiecare pas pe care îl făceam, dar astăzi învăţ fără nici un suport. Am avut ocazia să călătoresc şi să explorez şi să întâlnesc oameni minunaţi.”, continuă Brynjar.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Împăratul Norton, omul care s-a autoproclamat împărat al SUA

Copiii cu autism au nevoie de suport

Brynjar a mai fost în Statele Unite pentru a prezenta un discurs despre autismul de care suferă şi despre proiectul său de a construi o replică a Titanicului.

copie titanic lego

El spune că bunicul lui l-a ajutat la calculele făcute pentru a reduce la scară planul Titanicului, astfel ca modelul să poată fi realizat cu piesele de Lego de 4 cm.

Mama lui Brynjar, Bjarney Ludviksdottir, i-a îndemnat pe alţi părinţi: „Când copilul vine cu un vis sau obiectiv interesant, mare sau nebunesc, pe care şi-ar dori să îl realizeze, ascultaţi cu atenţie şi încercaţi să găsiţi modalităţi de a-l susţine să-şi atingă obiectivul. Ar putea fi cea mai bună investiţie pe care o faceţi pentru copilul dumneavoastră.”

Vizionaţi în materialul video de mai jos câteva momente din timpul în care Brynjar Karl Birgisson a construit cea mai mare copie a Titanicului din Lego

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.