Atunci când auzim poveşti privind întâmplări sau amintiri din viaţa anterioară, avem tendinţa să ne uităm cu scepticism la cel care le povesteşte. Însă lucrurile devin mai complicate atunci când cel care le relatează este un copil. Un băieţel din Louisiana, SUA, pe nume James Leininger, iubea avioanele de jucărie. Micuţul părea să aibă o atracţie către meseria de pilot, încă de la vârsta de doi ani. Atunci s-a întâmplat ceva inexplicabil.

Băieţelul a început să aibă coşmaruri cu o prăbuşire oribilă de avion. Nu bănuia nimeni că ar putea fi vorba despre nişte amintiri din viata anterioara.

Coşmarurile au devenit din ce în ce mai clare pentru copil. Acesta striga în timpul somnului, lovind cu mâinile şi picioarele în aer.

„Avion în flăcări! Avion prăbuşit! «Micuţul» nu poate să iasă!” –  a strigat James într-o noapte. Acesta a fost momentul în care Bruce, tatăl copilului, a început să facă cercetări.

„De la doi ani avea coşmaruri că este împuşcat într-un avion de război. Treceam pe lângă camera lui şi-l auzeam ţipând: «Avion la pământ, foc, nu pot ieşi!». Când l-am întrebat despre ce este vorba mi-a răspuns că japonezii au tras în avionul lui”, a povestit Andrea, mama copilului.

avion din al doilea razboi mondial
Avion din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

La vârsta de 22 de luni, James a mers împreună cu părinţii săi la Muzeul Zborului din Dallas.

La vederea avioanelor din cel de-Al Doilea Război Mondial, James a încremenit. În cele din urmă, familia a fost nevoită să părăsească muzeul.

În timpul zilei, James se juca cu avioanele sale, simulând în multe rânduri decolarea de pe un portavion şi prăbuşirea avionului.

• CITEŞTE ŞI:  Oraşul-stat Ur, primul mare oraş al omenirii

Amintiri din viata anterioara – Al Doilea Război Mondial

Bruce l-a întrebat pe fiul său cum se numea portavionul, la care James a răspuns: „Natoma”. „Îmi sună japonez acest nume”, zise Bruce. „Nu, tată, este nume american”, răspunse James.

Făcând verificări, Bruce constată că USS Natoma Bay a fost numele unui portavion folosit în Bătălia de la Iwo Jima, din 19 februarie – 26 martie 1945, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

A aflat apoi despre James Huston, un tânăr pilot din Pennsylvania, care a murit în acea luptă.

Publicitate

Porecla lui James Huston era „Micuţul”, aşa cum striga şi James Leininger în coşmarurile sale. Coincidenţa şi mai mare face ca şi pilotul şi copilul să fie numiţi „James”.

James Huston şi James Leininger
James Huston şi James Leininger

Pe data de 3 martie 1945, avionul lui James Huston s-a prăbuşit exact aşa cum a descris copilul: a fost lovit în motor, ulterior cuprins de flăcări, prăbuşindu-se în apă, unde s-a scufundat rapid.

Bruce şi Andrea Leininger, părinţii copilului, au declarat pentru „Daily Telegraph” că la început au fost sceptici.

Le venea greu să creadă că micuţul lor James ar putea avea amintiri din viaţa anterioară sau ar fi reîncarnarea unei alte persoane. Fiind creştini convinşi, reîncarnarea nu era un subiect comun pentru ei.

Mai mult decât atât, se gândeau că în momentul în care vor face publice aceste informaţii, James ar putea fi subiect de glume.

Studii privind cazul lui James Leininger

Cazul lui James Leiniger a fost subiectul mai multor studii, însă nu s-a găsit o explicaţie pentru bizarul fenomen.

Este extrem de greu de înţeles cum un copil cu o vârstă atât de fragedă să aibă amintiri atât de detaliate cu experienţe pe care nu avea cum să le cunoască.

• CITEŞTE ŞI:  Cazul uimitor al singurului individ cunoscut ai cărui părinți erau din două specii diferite de om

Au fost verificate peste 2500 de cazuri în care oamenii afirmă că au amintiri extrem de clare din vieţile altor persoane.

Ştiinţa încă nu oferă toate explicaţiile în ceea ce priveşte legătura dintre spaţiu şi timp.

Ar putea exista un mecanism, undeva între viaţă şi moarte, care să permită conservarea amintirilor unei persoane care se zbate în anumite circumstanţe. Intensitatea acestor senzaţii ar putea face ca energia emanată şi starea de conştienţă să fie capturate cumva într-o fuziune spaţiu-timp.

Aceste amintiri blocate, ar putea deveni disponibile unei fiinţe în momentul naşterii. Nu în sensul unei reîncarnări, ci în sensul unei transmutaţii, conform Psychology Today.

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante:

1 COMENTARIU

  1. Pare greu de crezut şi de acceptat o astfel de poveste, însă pe măsură ce ştiinţa ne va oferi mai multe informaţii, lucrurile nu vor mai părea atât de „bizare”.

    Este vorba despre o energie. Iar energia nu poate fi distrusă, ci doar transmisă.

  2. Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.