În urmă cu câţiva ani, oamenii de ştiinţă anunţau descoperirea unei fosile de dinozaur, veche de peste 110 milioane de ani, care s-a păstrat în condiţii perfecte.

Acum a fost expusă în Muzeul de Paleontologie Royal Tyrell, din Canada şi poate fi observată de public.

Descoperirea acestei fosile dezvăluie modul în care o specie de dinozaur îşi folosea armura de solzi în lupta cu prădătorii, dar şi pentru a se împerechea. Rămăşiţele s-au păstrat perfect, încât par statuia unui dinozaur.

Înainte de a fi asamblate în ceva regocnoscibil şi apoi expuse într-un muzeu, majoritatea fosilelor de dinozaur par, pentru ochiul lipsit de experienţă, nişte simple pietre.

Însă rămăşiţele descoperite de câţiva mineri în Canada s-au păstrat atât de bine, încât ar putea fi recunoscute cu uşurinţă de oricine. Fosilele sunt atât de curate, încât oamenii de ştiinţă au putut să studieze chiar şi rămăşiţele pielii care acoperea armura solzoasă.

În urmă cu aproximativ 110 milioane de ani, acest dinozaur erbivor trăia în ceea ce este acum vestul Canadei. Ulteriro, şi-a găsit sfârşitul în urma unei inundaţii. Însă asta i-a permis să-şi păstreze armura intactă, în detalii deosebite.

Craniul său poartă în continuare plăci asemănătoare unor dale şi o piele fosilizată.

National Geographic a publicat imagini în exclusivitate cu cea mai bine conservată fosilă de dinozaur din câte au fost descoperite până acum

fosila dinozaur
fosila dinozaur

fosila dinozaur

Aşa ar fi arătat dinozaurul, parte a subgrupului puternic blindat – Ankylosaurus
fosila dinozaur

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.