Multe dintre mâncărurile noastre preferate sunt pline de microbi şi totuşi le adorăm.
Pare scârbos, nu?
NU TE SPERIA!
99% dintre microbi sunt total inofensivi pentru oameni.
Restul de 1%, care sunt periculoşi, au creat această repulsie şi, din instinct, avem impresia că microbii sunt dăunători.
Pentru a ne feri de aceşti microbi dăunători, folosim tot felul de conservanţi pentru a transforma mâncarea vulnerabilă în ceva delicios. (de exemplu carnea în salam)
Acest proces de alterare controlată se numeşte fermentaţie, fiind foarte răspândit în lume.
De fapt, fermentaţia este atât de răspândită, încât unii cercetători cred că acest proces este parte din trecerea de la vânat şi cules la agricultură, care este considerată piatra de temelie a civilizaţiei.
Dacă vrei să afli mai multe despre mâncarea „stricată” pe care o adorăm, uită-te mai jos!
Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante: