Probabil ai tot auzit de amprente, fie prin filme, fie pe la ştiri ori în discuţiile amicale la o navetă de bere, când toată lumea ştie totul despre orice. Iar dacă eşti hoţ, probabil eviţi să atingi prea multe obiecte, tocmai pentru a nu fi prins. Deşi, dacă eşti hoţ, şansele să fii prins sunt destul de mari, pentru că eşti prost şi sigur faci o greşeală. Aşa că nu te stresa prea tare cu amprentele.

Să revenim. În ciuda răspândirii eronate, amprentele nu sunt desenele dubioase de pe degete, ci urmele pe care le lasă aceste desene.

Relieful papilar se formează în perioada intrauterină a fătului şi este alcătuit din creste si şanțuri care formează aşa numitele desene papilare. Desenele papilare, specifice pielii corpului omenesc, aflate la nivelul degetelor, palmei si tălpii piciorului, cunoscute sub denumirea de dermatoglife, sunt formate din sistemul liniilor paralele ale crestelor papilare, separate între ele de şanțurile papilare.

Fiecare desen papilar este distinct pentru fiecare individ în parte. Nici măcar gemenii nu au desene papilare identice.

Dar de ce apar amprentele?

Evident, excludem situaţiile în care putem fi murdari sau uzi pe mâini, dar amprentele se formează chiar şi după ce ne ştergem cu cel mai uscat prosop din lume. Vezi explicaţia în materialul de mai jos!

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante:

• CITEŞTE ŞI:  Un bărbat pipăie o chelneriţă, iar aceasta are o reacţie uimitoare (VIDEO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.