Forest City, aşa cum este numit acest oraş de coastă din Malaezia, evaluat la 100 de miliarde de euro, a rămas un „oraș fantomă” timp de ani de zile.

Un bărbat care a explorat acest „oraș fantomă”, acum în valoare de 100 de miliarde de euro, a făcut o descoperire surprinzătoare în timpul vizitei sale.

YouTuberul Ben Morris a decis să viziteze o dezvoltare high-tech din Johor, Malaezia, menită să devină un centru urban futurist, cu investiții masive din partea Chinei.[sursa]

orașul fantomă
Orașul fantomă valorează în jur de 100 de miliarde de euro

Forest City, oraşul fantomă în valoare de 100 de miliarde de euro

Cunoscut sub numele de „Forest City”, proiectul promitea o viață luxoasă, infrastructură modernă și un mediu ecologic. Cu toate acestea, după lansarea proiectului în anul 2016, lucrurile nu au mers conform planului.

Unul dintre motivele principale a fost schimbarea reglementărilor privind controalele de capital din China în anul 2017, ceea ce a dus la o lipsă de investiții din partea cumpărătorilor bogați.

În videoclipul său de pe YouTube, Morris a explicat: „Există mai multe speculații cu privire la motivele care au dus la această situație, însă se pare că au fost implicate mai multe probleme.”

„În primul rând, a avut loc o criză imobiliară majoră în China, care nu a afectat doar proiectele din țară, ci și cele internaționale. Aceasta a avut repercusiuni asupra proiectelor precum Forest City, unde dezvoltatorii s-au confruntat cu mari probleme de lichidități și nu au putut finaliza construcțiile începute.”, a mai spus Ben.

„În plus, acest oraș a fost gândit pentru o piață chineză de lux, unde cumpărătorii ar fi deținut proprietăți secundare în străinătate. Totuși, la mijlocul construcției, fostul prim-ministru al Malaeziei a impus restricții privind vizele pentru cumpărătorii chinezi, în încercarea de a preveni transformarea orașului într-o comunitate exclusiv pentru străini. Cum malaezienii nu-și puteau permite să cumpere, s-a creat un dezechilibru uriaș între oferta și cererea de proprietăți.”, a mai adăugat Ben Morris.

• CITEŞTE ŞI:  Locul de pe Pământ care seamănă în mod straniu cu Marte, unde oamenii de știință au confirmat că există viață

Aceste probleme, combinate cu costurile ridicate de întreținere, au făcut ca multe unități să rămână neocupate. Cu toate acestea, Morris a fost impresionat de cât de luxoase erau proprietățile rămase goale.

Vizitând un complex de ultimă generație, Ben a remarcat: „Acesta este propriul tău etaj cu intrare privată. Chiar poți vedea podul din balconul tău.”

Apartamentele sunt dotate cu terenuri de tenis, piscine, săli de gimnastică și tot ce ți-ai putea dori. Nazmi Hanafiah, un inginer IT care s-a mutat în Forest City, a povestit pentru BBC că a părăsit orașul după doar șase luni.

Publicitate

„Am reușit să scap din acest loc. Nu mi-a păsat de depozit, nici de bani. Trebuia doar să plec. Îmi dă fiori doar când mă gândesc să mă întorc. Este atât de singuratic aici — ești doar tu și gândurile tale.”, a declarat Nazmi, care închiriase un apartament cu un dormitor

Bărbatul a adăugat: „Sincer, este înspăimântător. Aveam mari așteptări de la acest loc, dar a fost o experiență dezamăgitoare. Nu ai nimic de făcut aici.”

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante: