Un bărbat care a lucrat în misteriosul zgârie-nori fără ferestre din New York, ce se ridică pe 29 de etaje, dezvăluie ce a văzut în interior.

New York-ul este plin de clădiri impunătoare, însă niciuna nu atrage mai mult atenția – sau speculațiile – ca zgârie-norul de pe 33 Thomas Street. Într-o mare de clădiri acoperite cu sticlă strălucitoare, această structură de 29 de etaje se evidențiază nu doar prin arhitectura sa brutalistă, ci și printr-o trăsătură distinctă: nu are ferestre.

Acest detaliu a stârnit curiozitatea multora. Ce se întâmplă înăuntru, într-un loc în care nu poți arunca nici măcar o privire din exterior?[sursa]

zgârie-nori fără ferestre
Misteriosul zgârie-nori fără ferestre se află pe str. Thomas, nr. 33, din New York

Bărbatul care a lucrat în misteriosul zgârie-nori fără ferestre a povestit cum e în interior

Ei bine, un bărbat care susține că a lucrat acolo a oferit câteva detalii. Într-un interviu acordat anul trecut publicației Daily Mail, sub protecția anonimatului, acesta a povestit că a fost invitat, la începutul anilor 2000, împreună cu fiul său, să lucreze ca instalator, responsabil cu instalarea de cabluri și țevi în interiorul clădirii.

Fiul său, prezent la fața locului, a dezvăluit că anumite camere erau strict interzise. „Ni s-a spus clar să nu intrăm în anumite încăperi. Nu aveam voie să întrebăm ce se află acolo sau de ce nu avem acces.”, a spus acesta.

Bărbatul a adăugat că, în ciuda interdicțiilor, echipa a fost nevoită să instaleze cabluri în jurul acelor camere interzise. De asemenea, a povestit că au găsit documente confidențiale într-un dulap din subsol, care ofereau instrucțiuni despre procedurile necesare în cazul unui atac cu radiații.

• CITEŞTE ŞI:  Test de cultură generală: De unde vine nisipul de pe plaje?

Deși oficial clădirea este destinată să funcționeze ca un nod de schimb telefonic, cunoscut anterior drept AT&T Long Lines Building, unele relatări au adus la lumină alte detalii fascinante. Un utilizator de TikTok susține că zgârie-norul ar avea suficiente rezerve de gaz, apă și electricitate pentru a funcționa independent timp de două săptămâni și ar fi construit astfel încât să reziste unei explozii nucleare – în anumite limite, desigur.

Aceste caracteristici neobișnuite au dat naștere unor teorii bizare. Unii au speculat că clădirea ar putea fi un buncăr nuclear, iar o altă teorie susține că ar funcționa ca un centru de ascultare secret pentru Agenția Națională de Securitate (NSA), denumit „Titanpointe”. O investigație a publicației The Intercept a sugerat că anumite părți din clădire sunt dedicate supravegherii.

Totuși, până când cineva va oferi dovezi clare care să infirme toate aceste speculații, explicația cea mai simplă pare a fi și cea mai plauzibilă: clădirea este utilizată ca un nod central pentru schimburile telefonice. Compania AT&T nu a oferit nicio explicaţie în legătură cu acastă clădire misterioasă.

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante: